baner+logo_merre

Wybierz swój język

Pasta curry czerwona 50 g
Pasta curry czerwona 50 g
Pasta curry czerwona 400 g
Pasta curry czerwona 400 g

Podstawa najbardziej uniwersalnego tajskiego curry.
masa netto: 50g
marka: Cock

Po dodaniu mleka kokosowego uzyskujemy gęsty, bardzo aromatyczny sos, do którego dodaje się mięso - najczęściej kaczkę, kurczaka, krewetki - oraz dodatki w postaci bakłażana, pędów bambusa i innych.

Sposób użycia (dla 2 - 3 osób): 50g pasty wymieszać z 2 łyżkami oleju roślinnego podgrzewając na średnim ogniu mieszając dodać 400 ml mleczka kokosowego, a następnie 250g ulubionego mięsa i dusić. Pod koniec dodać 60g pokrojonego drobno bakłażana. Podawać z ryżem.

Skład: czerwone chili suszone 28%, trawa cytrynowa 20%, czosnek 15%, szalotka 15%, sól 10%, skórka limonki Kaffir 5%, galangal 5%, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony) 2%

Wartości odżywcze

Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
559 kJ / 134 kcal
Tłuszcze:
6,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
3,1 g
Węglowodany:
13 g
- w tym cukry:
8,5 g
Błonnik:
5,1 g
Białko:
4,2 g
Sól:
14,7 g

Żródło: dane producenta