Opis Gęsty sos będący połączeniem pikantnych papryczek chili i aromatycznych liści tajskiej słodkiej bazylii. Używany do potraw typu stir-fry bazujących na tajskiej bazylii. Odrobina tego pachnącego sosu dodana do jakiegokolwiek mięsa lub warzyw sprawi, że danie nabierze cech autentycznej tajskiej potrawy.
Sposób użycia: do rozgrzanego oleju dodać 2 - 3 łyżeczki pasty, następnie mięso lub owoce morza oraz inne składniki w miarę potrzeby. Smażyć mieszając.
Składniki: olej sojowy 28,9%, liście bazylii 25%, czosnek 16%, czerwone chili 15,7%, cukier 6%, sól 5%, sos ostrygowy 2,2%, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu (E621) 1%, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202) 0,1%, barwnik: ekstrakt z papryki (E160c) 0,1%
Ostrzeżenie alergiczne: zawiera soję i ostrygi
Typowe wartości odżywcze
Wartość energetyczna:
1504 kJ / 364 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0 g
Źródło: dane producenta
Opakowanie zbiorcze: 24 szt.