baner+logo_merre

Wybierz swój język

Pasta Pad Thai, 227g
Pasta Pad Thai, 227g

Gotowa do użycia pasta, dzięki której łatwo przygotujemy klasyczną potrawę Pad Thai.
masa netto: 227 g
marka: Cock

Pad Thai to potrawa ze smażonego makaronu z dodatkami łączącymi smaki słodki (cukier biały lub palmowy, w USA używany jest też ketchup), kwaśny (ocet, limonka lub tamaryndowiec) i słony (sos rybny lub sól). Stanowi połączenie miękkiego makaronu ryżowego, marynowanych warzyw, kruchych kiełków fasoli, orzeszków ziemnych, smażonego tofu, suszonych krewetek, oraz dowolnego mięsa lub różnych owoców morza. Potrawa ta przygotowywana jest w płaskim rondlu, a nie w woku. Często jako dodatkowe składniki stosuje się kurczaka, wieprzowinę, krewetki i tofu. Można także użyć wołowinę, kałamarnicę czy też ośmiornicę. W zależności od regionalnych odmian kucharz może dodać zmielone chili lub dla koloru łagodną paprykę.

Sposób użycia: Dowolne mięso lub krewetki smażyć z pastą Pad Thai, dodać pastę z tamaryndowca, sos rybny i cukier palmowy. Następnie połączyć z wcześniej namoczonym (ok. 10 min w gorącej wodzie) szerokim makaronem ryżowym, dodać jajko i warzywa. Smażyć mieszając na małym ogniu.

Składniki: cukier, woda, szalotka, olej sojowy, prażone orzeszki ziemne, czosnek, sól, wzmacniacz smaku: E621, regulator kwasowości: E334, barwnik: E150, substancja konserwująca: E211

Typowe wartości odżywcze

Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
1121 kJ / 265 kcal
Tłuszcze:
5,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0 g
Węglowodany
49 g
- w tym cukry:
40 g
Błonnik:
1,5 g
Białko:
4,9 g
Sól:
3,7 g

Źródło: dane producenta

Korzystamy z plików cookies

Na naszej stronie używamy plików cookies. Niektóre z nich są niezbędne do działania witryny, inne zapewniają wygodę użytkownikowi.

Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Pamiętaj, że jeśli się nie zgodzisz, pewne funkcje witryny nie będą już dostępne.